Datorväska, ryggsäck, damväska

"Vi vill skapa den perfekta väskan. En mix av smart funktion och tidlös estetik - på ett transparent och hållbart sätt"

Det började med en dröm om den perfekta väskan. En väska som kan bäras vid alla tillfällen, anpassas efter behov och hålla saker och ting på sin plats. Väskan måste förändras så som livet gör. Vi levde aktiva liv med jobb på språng, särbos, sena nätter, rörliga dagar och med för många saker att bära. Vänner med handväskor, ryggsäckar, påsar och plånböcker för att rymma allt de behövde. Laptops, skissblock, matlåda, böcker, nycklar, snacks, glasögon, telefon, yogakläder och mycket mer.

Redan som barn drömde vi om den ultimata flykt- och överlevnadsväskan. Den måste flyta, innehålla milkshake, passa för livet i rymden och naturligtvis en bästa vän. Idag ser drömmen annorlunda, det som startade i en längtan efter att vara fri, i rörelse och känslan av att alltid veta vart de viktigaste sakerna är har tagit form. Det har tagit timmar, veckor och år av konstruktion, diskussion, hantverk, användande och förbättringar att komma dit vi är idag och vi är stolta vår enkla kollektion.

Bukvy är drivs utav Elena Ekström som även är en av grundarna.

Hållbarhet

Alla Bukvys väskor och accessoarer är producerade i noggrant utvalda studios i Portugal och Spanien där människor arbetar under goda förhållanden för rimliga löner. Vi använder enbart Europeiskt sourcat läder vilket innebär att djuren levt och hanterats inom Europa enligt europeisk standard. Inga farliga kemikalier har använts och det som ibland används är noga reglerat och hanteras enligt EUs riktlinjer.  

Kvinnligt entreprenörskap

Bukvy är grundat, ägs och leds av kvinnor. Det är ett företag av kvinnor för kvinnor. Genom att äga 100% företaget och våra processer kommer vi aldrig att tumma på våra frågor gällande miljö eller människorätt. Vi tror på att saker får ta tid för att utvecklas rätt och vinstutveckling är inte vårt främsta mål. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid varmt välkommen att kontakta oss direkt via mejl eller via sociala medier.  

Kvinnlig grundare av e-handel Elena Ekström

Tack för att du stöttar Bukvy och vår vision!

Bästa,

Elena Ekström