2021 Januari: Livsstil och behov

”I mitt lilla hem har jag det jag behöver, varken mer eller mindre och jag mår bra i det  - estetiskt, mentalt och funktionellt. ”
Som grundare av Bukvy har jag regelbundet kontakt med er kunder men även personer intresserade av mode och kanske mer specifikt personer som är intresserade av hållbart mode och kvinnligt företagande. Därför tänker jag nu att jag 2021 ska dela med mig av Bukvys resa men även min egen och hur vi tänker kring konsumtion, hållbarhet inom produktion och hur vi kan utvecklas mot någonting bättre.
Kort om mig
En introvert extrovert entreprenör
Jag bor på Södermalm i Stockholm och på Henriksdalsberget strax utanför Stockholm. Jag har två barn och ett sorts särboförhållande. Jag lever ständigt i rörelse mellan mina tre platser: Tjejlägenheten, Berget och kontoret.   Bärande är en stor del av min vardag och jag har alltid har minst en natts packning med i väskan.
2015 grundade jag och min barndomsvän Joanna vårt Bukvy under våra första föräldraledigheter. Jag jobbade inom IT i ca 10 år, senast på ett systemutveckingsföretag inriktat mot bank och finans där jag var produktchef, affärsutvecklare, säljare och projektledare. I arbetet ingick mycket lokalt resande på cykel, till fots, i taxi och kollektivtrafiken och jag lyckades aldrig hitta den perfekta väskan för mig. Ur det problemet växte Bukvy.
Min minimalistiska väska
År 2020 var ett uppbrottens år för mig med två  stora och viktiga separationer och två flyttar. I början av året separerade jag med min sambo och flyttade till min egen lilla lägenhet i stan. 
Den 1 januari 2020 sade jag och Joanna upp avtalet med vår butik/kontor för att flytta in på ett härligt kreativt kontor tillsammans med andra kreativa människor med på grund av Corona blev det inte så. Det visade sig i alla fall vara ett väl-timeat avslut under året då fysiska träffar i stort sett försvunnit. Under sensommaren bestämde dock jag och Joanna oss för att sluta driva Bukvy tillsammans. Men jag brinner verkligen för än att bygga det här företaget, vi har bara börjat och jag ser så mycket fram emot den resan vi ska göra.
2021 ser jag fram emot att fortsätta bygga en stark grund för ett litet men växande varumärke tillsammans med er. 

Jag är nu inne på mitt andra kapitel som grundare och VD på Bukvy. Tidigare var vi två här men nu är jag själv. Jag älskar att skapa det här företaget och vad det står för efter mina egna värden som grundas i ärlighet, öppenhet och snällhet. Jag är en introvert extrovert och är mycket nöjd med att spendera tid ensam, jobba och tillbringa tid tillsammans med mina närmaste, och mina barn Edda och Bon såklart.

Bukvy är en stor del av mitt liv men annars tycker jag om att pyssla, planera, irra på SVT Play och läsa magasin. Ett av mina personliga mål 2021 är att fortsätta min resa inom minimalism. Äga mindre, omge mig med färre saker, ljud, intryck och jobba på att det jag omger mig med ska ha värde, för mig. Sedan ett par år tillbaka har jag haft regelbundna konsumtionsstopp och det har hjälpt mig jättemycket. I mitt lilla hem har jag det jag behöver, varken mer eller mindre och jag mår bra i det  - estetiskt, mentalt och funktionellt. 

Du får gärna höra av dig till mig direkt på elena [at] bezbukvy.com eller på Instagram.

Minimalistens år 

Vi gillar kommentarer!

Vi ser över kommentarer innan de publiceras